www.Ferien.no - Norges største reise og ferieportal

Web Ferien.no
www.Baat.no - Alt om båt - Norges største båtportal www.Hytte.no - Alt om hytte - Norges største hytteportal www.Hus.no - Alt om hus - Norges største husportal Hotels.com

Kinesiske retter

English Deutsch Español Français Italiano Suomi Ελλάδα Hrvatski Nederlands Polski Русский Deutsch Español Français Italiano Suomi Ελλάδα Hrvatski Nederlands Polski Русский

Fylte paprika:

4 store grønne paprika
salt
100 g kokt svinekøtt
100 g champignoner
1 liten løk
50 g rosiner
1/2 båt hvitløk
1 ss bløtgjort smør
2 ts kinesisk soja

Løskokt ris

Skjær et lokk av paprikaene og hul dem ut. Forvell det et par minutter i kokende lettsaltet vann og la dem dryppe godt av seg.
Kjør kjøttet, champignoner, løk, rosiner og hvitløk lett i en mikser og rør deretter inn med smør og soja. Fyll blandingen i paprikaene og sett dem på en ildfast fat. Legg på paprika lokket og smør det med litt olje og la fatet stå 10 min. i en veldig varm ovn.

Server med løskokt ris


Soppsuppe fra Kanton:

1/2 finhakket løk
100 g hakkete champignoner
2-3 ss smør
1 ts kinesisk soja
3/4 l hønsebuljong
salt, pepper
50 g kokt spagetti
50-100 g kokt kyllingkjøtt

La løk og champignoner surre noen minutter i smøret uten å ta farve. Tilsett soja og buljong og kok suppen i 10 min. ved svak varme.. Smak til med salt og pepper. Tilsett spagetti og kyllingkjøtt som er delt i små stykker, og varm suppen godt før servering.


Peking gryte:

1/2 kg svinekjøtt
200 g kalvekjøtt
150 g smør
1 ss kinesisk soja
1/2 kålhode
1 purre
1/2 ss karri
1 ts sukker
1 ss eddik
3 ss hakket kjørvel eller persille
løskokt ris

Skjær kjøttet i små terninger og brun det i halvparten av smøret. Tilsett soja og la det surre i 20 min. ved svak varme.

Snitt kålen og purren fint og la grønnsakene koke et par minutter i resten av smøret. Bland i karri, sukker og eddik og la det surre i 10 min. til. Bland til sist i kjøtt og kjørvel (persille) og smak til med litt mer soja.

Servet med løskokt ris til.

Innbakt oksekjøtt:

Tl røre:
1 egg
30 g mel
salt, pepper


400 g renskåret mørt oksekjøtt
olje
3 purrer
1 båt hakket hvitløk
2 ss smør
1 ss hvitvin eller sherry
1 ss kinesisk soja
malt ingefær

Løskokt ris

Pisk egget sammen med litt mel, salt og pepper og 2 ss kaldt vann. Skjær oksekjøttet i 7-8 cm lange strimler og dypp dem i røren.
Kok dem gyllenbrune i varm olje. Skjær purrene i tynne ringer og bland dem med hvitløken. Kok dette noen minutter i smøret og tilsett hvitvin eller sherry, soja og litt malt ingefær.
Bland kjøttstrimlene i purreblandingen like før servering og server løskokt ris til.


Vårruller:

1-2 store skiver renskåret svinekjøtt
1 ts maisenna
3-4 ss olje
salt, pepper, ingefær, hvitløksalt
2 ss kinesisk soja
1 stor finhakket gulrot
4-5 finhakket sjalottløk
100 g snittete champignoner
1/2 kopp frosne erter
1 finsnittet purre
1/2 kopp finsnittet selleri
1 boks reker

Til røren:
4 egg
200 g mel
1/2 ts salt
margarin, plantefett
1/2 kg ris
salt, safran, sandelpulver (fåes på apotek)
soja

Mal kjøttet som til tatar og dryss med maisenna, stek det litt i halvdelen av oljen og smak til med salt, pepper, ingefær og hvitløksalt. Ha massen i en bolle og tilsett soja.

Stek alle grønnsakene i resten av oljen og tilsett dem litt salt, pepper og ingefær. La blandingen surre et øyeblikk og bland det med kjøttet.

Pisk eggene til røren med mel og salt, rør litt og litt i 7 dl vann og la røren hvile i ca. 1 time. Stek den deretter til veldig tynne, ikke for mørke pannekaker. Legg litt av fyllet og noen reker på hver pannekake som rulles sammen. Legg rullene på en hullsleiv og senk dem i det rykende varme plantefettet. Kok rullene sprø og la dem dryppe av seg fettet.

Server rullene med løskokt ris hvorav 1/3 er kokt med safran så den blir gul. 1/3 med sandelpulver så den blir rød, mens den siste 1/3 skal være hvit. Server ekstra soja til.

Av denne porsjonen blir det ca. 20 ruller.

Objektivt oppslagsverk til ferie og reiserelaterte lenker  - Copyright 2000-2019
Kontakt oss - Om oss - Annonsere - Tips oss!
www.Ferien.no er ikke ansvarlig for innholdet på eksterne lenker.
Google annonser og personvern.
Våre portaler: www.Baat.no   www.Biler.no   www.Ferien.no   www.Hus.no   www.Hytte.no