www.Ferien.no - Norges største reise og ferieportal

Web Ferien.no
www.Baat.no - Alt om båt - Norges største båtportal www.Hytte.no - Alt om hytte - Norges største hytteportal www.Hus.no - Alt om hus - Norges største husportal Hotels.com

Spanske retter

English Deutsch Español Français Italiano Suomi Ελλάδα Hrvatski Nederlands Polski Русский Deutsch Español Français Italiano Suomi Ελλάδα Hrvatski Nederlands Polski Русский


Ideer til et ekte spanskt måltid.


Paella:

1 kylling
salt, pepper
1 ts safran
olivenolje
1 båt hvitløk
1 boks hermetiske muslinger (blåskjell)
1 1/2 dl ris
4 tomater
1 rød og 1 grønn paprika
1 pakke frosne erter

Del kyllingen i serveringsstykker og kni dem med alt, pepper og safran.
Brun stykkene i varm olivenolje, ta dem over i en gryte og slå på litt vann. La det koke til kjøttet er mørt, ta opp. Den finhakkete hvitløken tilsettes i oljen, dryss i risen og rør til den er gulaktig. Tilsett kraften fra muslingene, 2 dl vann, de oppskårne tomatene og de hakkete paprikaene. Kok det hele i 8 min. under stadig omrøring. Fyll risblandingen i et smurt ildfast fat og legg kyllingstykkene, muslinger og erter oppå. Dekk fatet med folie og la det stå 20 min. i varm ovn. Fjern folien og la det stå 10.min til i ovnen. Serveres rykende varmm.


Arozz a la Cordoba:

1 stor hakket løk
2 ss olje
250 g ris
salt
1/2 ts safran
7 dl kokende buljong
10 oppskårne fylte oliven
1 tomat
ca. 200 g rensete reker
dillkvister

Bladsalat og brød

La løken surre noen minutter i oljen uten å ta farve. Dryss i risen og rør med en treskje til den er lysegul, tilsett salt og safran og spe med buljongen. Legg på lokk og la det koke i 15 min. over svak varme.
Smak til med salt og fordel oliven og tomatskiver over. Legg rekene på risen og pynt med dillkvister og server salat og brød til.

Ternera Aceitunas:

4 store kalvekoteletter (eller svin)
hvitløksalt, hvit pepper
2-3 ss smør eller olivenolje
20 fylte oliven
2 ss hakket persille
3 ss tørr sherry

Løskokt ris eller pomme frites.

Bank kotlettene lett og gni dem me hvitløksalt og pepper. Stek dem ved god varme ca.5 min i smør eller olje.Tilsett de oppskårne olivene og den hakkete persillen og la retten surre 2-3 min. Ha det hele på et vamrt fat og hell over sherryen like før du skal servere.

Server løskokt ris eller pommes frites til retten, og gjerne en god salat.


Sopa de pescado:

2 store løk
1 båt hvitløk
1/2 kg tomater
1-2 paprika
3 ss olivenolje
1 ts safran
1 1/4 l fiskekraft
salt
300 g flyndrefileter
1 eggeplomme
2 ss fløte
hakket persille

Hakk løk og hvitløk fint sammen, skjær opp tomatene, del paprika i smale strimler og kok det hele noen minutter i oljen uten at det tar farve. ryss over safran og spe med kraften. Sett på lokk og la det putre i 10 min. Smak suppen til med salt og legg fiskefiletene som er skåret i strimler i suppen. Kok suppen i 5 min. til og tykne den mmed eggeplommen som er pisket sammen med fløten. Dryss med persille.

Objektivt oppslagsverk til ferie og reiserelaterte lenker  - Copyright 2000-2017
Om oss - Annonsere - Tips oss!
www.Ferien.no er ikke ansvarlig for innholdet på eksterne lenker.
Google annonser og personvern.
Våre portaler: www.Baat.no   www.Biler.no   www.Ferien.no   www.Hus.no   www.Hytte.no